Kompetensbaserad rekrytering

För oss är individens kunskap i fokus.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering för att garantera en lyckad anställning!

Kompetensbaserad rekrytering är en metod som används för att hitta rätt person till rätt plats utifrån specifika krav istället för att gå på den subjektiva magkänslan.

Inom denna metod tas det hänsyn till allt från individens personlighet och kunskaper till erfarenheter och förmågor. Processen för en kompetensbaserad rekrytering kan se olika ut och lämpliga urvalsmetoder väljs ut beroende på vilken roll som rekryteras till.

Rekryteringen utgår från en tydligt genomarbetad kravprofil för att tydliggöra både vad och vem man letar efter. I denna kravprofil finns inget diskriminerande då kompetens inte grundar sig i individens kön, etnicitet eller ålder. Processen fortsätter sedan där lämpliga individer för tjänsten kallas till vidare intervju som följer av ett eventuellt arbetsprov. Sista steget i processen innefattar referenstagning för att sedan göra en rättvis slutlig bedömning av allt material insamlat från vardera kandidat.

Mats Kullenberg är en av våra specialister inom rekrytering.. Använd formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Söker du nya kollegor med rätt kompetens för jobbet?

Dreamwork kan hjälpa dig att tillsätta en ny tjänst, både snabbt och effektivt. Fyll i formuläret och bli kontaktad av våra specialister om du vill hitta rätt person för just din verksamhet.

*” anger obligatoriska fält

Namn
Auktoriserat RekryteringsföretagAuktoriserat BemanningsföretagAuktoriserat Omställningsföretag