Dags att se bra ut

En seriös profilbild är en viktig nyckel till att upplevas som seriös på ett professionellt nätverk som LinkedIn. Nästa steg i DreamIN är att uppdatera din profilbild. Om du har en profilbild på LinkedIn ökar dina chanser att människor går in på din profil. Därför är det viktigt att tänka på att profilbilden ska representera dig. Om du inte har en egen bild som du kan ladda upp så kan du använda din porträttbild som du använder här.

Tipsa en vän

Har du en vän som du tycker behöver utnyttja kraften av LinkedIn ännu bättre? Tipsa om vårt 13-stegs program

Skicka e-post
Dela på LinkedIn

Några snabba tips om ditt bildval

1. Professionell bild
När du vill uppfattas som professionell behöver du bete dig professionellt. Undvik att använd en gruppbild där du klipper ut dig själv, satsa på en bild med bara dig själv och gärna med lite ljussättning. Det kanske är värt att anlita en fotograf för att få en bild som ger dig rättvisa? Du blir ljussatt och får hjälp med att hitta det där perfekta ansiktsuttrycket som är svårt att få till på egen hand.

2. Aktuellt
Ha alltid en aktuell bild i din profil, som ger en rättvis bild av hur du ser ut. Träffar du någon som tittat på din profil och du ser totalt annorlunda ut när ni träffas förlorar du lätt din trovärdighet.

3. Visa ditt ansikte
Profilbilden på LinkedIn är relativt liten och med en helkroppsbild kommer det att vara svårt att se ditt ansikte, speciellt när man besöker din profil från mobilen. Fyll istället ut bildrutan med ditt ansikte så att du blir igenkänd.

4. Var i fokus
En enhetlig bakgrund är oftast bra, en neutral bakgrund som vitt eller grått är svårt att misslyckas med. En rörig bakgrund tar fokus från dig och du riskerar att inte upplevas lite trovärdig.

6. Rätt bild i rätt sammanhang
Tänk på vilket ansiktsuttryck du använder och vad du förmedlar med det. Du vill förmodligen förmedla olika bilder på ett professionellt nätverk som LinkedIn jämfört med till dina vänner på Facebook eller i ett datingsammanhang.

Redan klar? Vill du utmana dig själv och prova på nästa uppgift redan idag? Klicka här!
november 29

Jag vill börja med att rikta ett stort tack till dig som är kund hos oss och som har varit med på resan fram till där vi är idag. Nu

Läs vidare »

februari 28

Det ofattbara händer nu i ett land som vi ser som ett grannland. Vi i rekryterings- och bemanningsbranschen arbetar dagligen med att uppfylla människors mål genom att ge dem arbete,

Läs vidare »

september 11

Hämta och läs hela pressmeddelandet Dreamwork stärker erbjudandet till dig som kund genom att förvärva Lisberg, som sedan mer än 35 år arbetar med Executive Search, Management Assessment och Styrelseutvärderingar.

Läs vidare »

För oss är det personligt.

Vi vill veta vem du är. Mer utförligt än den du beskriver i ditt CV. Rätt erfarenhet och kompetens är så klart viktigt, men inte alltid tillräckliga meriter för att passa in i det lag som en arbetsplats utgör. Erfarna rekryterare vet att de flesta kan tillgodogöra sig kunskaper, men att göra om sin personliga karaktär är betydligt svårare. Att du passar in är en betydligt viktigare framgångsfaktor både för dig och din framtida arbetsgivare.