Karriär & Ledarutveckling

Vi kan stötta vid förändringsarbete och trygga en framgångsrik omställning.

Oavsett vilka förändringar som behövs genomföras, en omorganisering, en omställning eller en strukturförändring, finns det många viktiga frågor som måste besvaras. Var börjar man? Exakt var ska man skapa förändringar? Hur reducerar man den oro som kan uppstå hos medarbetarna? Vad händer vid eventuellt varsel och omstrukturering?

Vi jobbar nära våra kunder och tillsammans säkerställer vi vad som bör göras, när och varför. Vilka förändringar bör ske inom organisationen för att kunna matcha de förändringar som sker utanför den samma? Hur kan man som arbetsgivare påverka att personalen ser nyttan i förändringarna istället för att fokus läggs på oro och missnöje?

Trygghet är en viktig nyckelfaktor. Att ha förmågan att skapa trygghet för alla parter, de som är direkt berörda, men också för de som står vid sidan om, är svårt när det förekommer mycket oro och många frågor. Det är nu det är viktigt att ha en strategi och transparent förhållningsätt som gör det möjligt för en öppen kommunikation mellan arbetsgivare och arbetstagare. Kännedom om förändringsprocessen, dess mål och varför den sker är en av förutsättningarna för att medarbetarna ska ha fortsatt arbetsro eller förmågan att se möjligheter i sin förändrade situation.

Komplexiteten som uppstår vid en omorganisering kräver att cheferna är väl förberedda i de svåra samtal som kommer att hållas. Hur berättar man för en person att denne har blivit varslad? Hur bemöter man oro och tårar? Dreamwork är med i hela processen och skapar trygghet i de frågor och situationer som uppstår.

Framgång är ett faktum när vi har lyckats skapa möjligheter för individen att utvecklas inom eller utanför organisationen samt skapat förutsättningar för att organisationens kompetenbank används och nyttjas fullt ut. Att använda detta som plattform, skapar en bra grundförutsättning för alla berörda parter och därigenom kan organisationen nå sin fulla potential.

Öka dina chanser att hitta rätt!?
Av alla miljoner CVn vi och våra konkurrenter har tillgång till finns det bara en person som passar bäst till just ditt jobb. Det är du!
Karriär & Ledarutveckling
IMG_0601 (003)
juni 2

I år spelas Dreamwork Open 2017 på PGA Sweden National i Bara, Malmö. Ett event med häftiga utmaningar och nya möten. I år spelar vi på Linkes Course, en klassisk

Läs vidare »

Bild Jonsters Charity Masters 2017
maj 19

Idag är det åttonde året i rad som stiftelsen Jonsters Charity arrangerar den prestigefyllda och omåttligt populära välgörenhetsgolfen. En golftävling som spelas på Vasatorps golfklubb. Vi på Dreamwork ställer i

Läs vidare »

Press Dreamwork
maj 18

Anna Lundegårdh skriver i Dagens Samhälle om att offentliganställda är sällsynta på Linkedin. Då främst chefer i kommuner och landsting. Hon skriver också att de få som finns där gör

Läs vidare »

För oss är det personligt.

Vi vill veta vem du är. Mer utförligt än den du beskriver i ditt CV. Rätt erfarenhet och kompetens är så klart viktigt, men inte alltid tillräckliga meriter för att passa in i det lag som en arbetsplats utgör. Erfarna rekryterare vet att de flesta kan tillgodogöra sig kunskaper, men att göra om sin personliga karaktär är betydligt svårare. Att du passar in är en betydligt viktigare framgångsfaktor både för dig och din framtida arbetsgivare. Därför ökar dina chanser att få en optimal arbetssituation, när du gör vårt personlighetstest.

Prata direkt med en erfaren
rekryteringskonsult.

Kontakta oss