Byggvarubedömare

Placering: Enköping

Lappset logotyp

Byggvarubedömare

Sista ansökningsdag har passerat

Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sökord:

BVB, Byggvarubedömningen, Basta, SundaHus, Svanen, hållbarhet, sustainability, miljöbedömning, certifiering, byggvarubedömning

Lappset i Enköping, som tillverkar och säljer lekplatser, utegym och utemöbler, behöver en person som kan skapa rutiner och utveckla processer för miljöbedömning av bolagets produkter, samt genomföra bedömning på företagets befintliga och nya produkter. Rollen är ny, och tjänsten utvecklas tillsammans. Om du är en driven person som är intresserad av att bygga upp en tjänst som passar dig, ska du läsa vidare!

Om verksamheten

Lappset Group är en av världens ledande tillverkare av utrustning för lekplatser, utomhusgym och offentliga miljöer. Vi konstruerar och tillverkar utrustning som inbjuder till lek och motion samt arbetar för att göra gårdar och det offentliga rummet trivsamt. Lappset finns representerat i ett 60-tal länder och har dotterbolag i 7 länder. Företaget har sitt huvudkontor i Rovaniemi, i finska Lappland.

Lappset Sweden AB med sina 30 anställda har huvudkontor i Enköping. För mer information, se företagets hemsida www.lappset.se

Mer om tjänsten

Detta är en ny tjänst som ännu inte har fått en tydlig beskrivning, för rätt person finns här stora möjligheter att utforma tjänsten så att den passar just dig.

Här finns behov på två nivåer: strategiskt behöver arbetet med miljöbedömning av bolagets produkter byggas upp med hjälp av rutiner och system. Här handlar det om att vara i dialog med interna kollegor samt leverantörer i Sverige, Finland och Estland och andra länder. Du bygger upp rutiner som får accept och som fungerar för att Lappsets produkter ska godkännas och därmed bedömas som hållbara. Huvudsakligen arbetar Lappset med Byggvarubedömningen, men även andra miljöbedömningar såsom SundaHus och Basta.

Här finns också behov av att certifiera Lappsets befintliga och framtida produkter. Du kommer alltså att arbeta både i ett övergripande perspektiv och hands on i bedömningar.

Här finns utrymme för 100% tjänst under ca ett år, tills arbetet med byggvarubedömning har hittat sin struktur. Sedan övergår tjänsten i en annan fas och här finns utrymme för tankar och idéer. Skulle du vilja kombinera bedömning med andra arbetsuppgifter, vilka i så fall?

Eller tycker du det vore idealt att skapa våra rutiner i en projektanställning på ett år och sedan gå vidare till ett annat projekt? Berätta, vi är öppna för förslag!

Din profil

Självklart har du arbetat med Byggvarubedömning eller annan produktcertifiering. Du är en person som gärna grottar ner dig i analys, siffror och Excelark.

Troligen har du en utbildning inom miljö, kemi, eller hållbarhet. Ditt intresse för att leverera miljömässigt hållbara produkter till marknaden är stort!

Med tanke på att detta är en tjänst som ska byggas upp i en organisation som inte har din expertis, så behöver du vara driven och ha en del skinn på näsan.

Du arbetar lika bra på svenska och engelska. Du kommer att resa till moderbolaget i Finland emellanåt, oftare under introduktionen och mer sällan när rutinerna är satta.

Ansökan

Du är välkommen att söka tjänsten via Dreamworks hemsida, www.dreamwork.se med bifogat CV och personligt brev. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot några ansökningar via mail. Vi arbetar med löpande urval, sök gärna tjänsten redan idag och senast 20 mars. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lena Lilliér på Dreamwork 0708 121 121, alternativt lena.lillier@dreamwork.se

Vill du veta mer om tjänsten?

Välkommen att kontakta oss för mer information om tjänsten.

Auktoriserat RekryteringsföretagAuktoriserat BemanningsföretagAuktoriserat Omställningsföretag