Analytiker

Placering: Malmö

Lån & Spar Bank AB logotyp

Analytiker

Sista ansökningsdag har passerat

Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kort om tjänsten

Lån & Spar Bank vill väldigt mycket och växer så det knakar. Vi befinner oss på en spännande resa, med ambitionen att anpassa vår roll som bank efter hur samhället förändras. Som medarbetare hos oss får du mycket frihet under ansvar i ett företag där besluten ibland behöver fattas väldigt snabbt. Vi värdesätter resultat och mod att våga utmana och tänka nytt.

Som Analytiker för Lån & Spar Bank Sverige får du ansvaret för att löpande följa upp vår kreditgivning, våra interna processer och nyckeltal. Du drivs av att hela tiden hitta möjligheter till förbättringar för att optimera vår effektivitet, den samlade kundupplevelsen och följsamhet mot regelverk. Kvalitetsmedvetenhet, ansvarstagande och lösningsfokus är nycklar till framgång i denna roll. För att nå ut med dina analyser är det viktigt att du kan visualisera och presentera data på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. Som person är du prestigelös och beredd att bidra i Operations löpande arbete för att nå de gemensamma målen.

Du rapporterar till Sverigechefen samt ingår i Utveckling/Analysteamet som är en del av Operations.

Om verksamheten

Lån & Spar Bank A/S grundades i Danmark redan 1880 och riktar sig idag främst till privatpersoner. Företaget är en solid bank, noterad på Köpenhamnsbörsen, och med i huvudsak fackföreningar som ägare.
I Sverige är Lån & Spar Bank en internetbank, vars affärsidé är att erbjuda förmånliga privatlån, kreditkort, försäkringar och konton, främst till medlemmar i samarbetsorganisationer. Banken har totalt ca 450 anställda, varav ca 30 i Sverige. Läs mer på www.lsb.se

Mer om tjänsten

• Datamining och förberedelse av stora datamängder för analys
• Automatisering av rapportering och kontroll
• Analys av lönsamhet och kreditrisk
• Visualisera data och analysresultat
• Rapport- och modellskapande inom kredit och produkt
• Ad hoc-analyser
• Vidareutveckling av interna analysverktyg och data
• Stödja ledningsgruppen med business case beräkningar
• Vara ett bollplank till Försäljningsområdet avseende analyser inom produkt, kund och prissättning
• Kvalitetsäkra data och analysresultat
• Självständigt arbeta med data för att utröna trender som kan vara av vikt för affären

Din profil

Du har en akademisk examen som ekonom, matematiker eller statistiker samt några års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet från bank/finans/försäkring är meriterande. Du är analytiskt lagd, strukturerad och kvalitetsfokuserad. Du har mycket goda kunskaper inom SAS/SAS EG och Excel, kunskap inom R-Studio och SQL är meriterande. Som person är du strukturerad, gillar att bygga modeller och anväder de verktyg och data som finns tillgängliga. Vi är en liten organisation under tillväxt så det krävs att man inte är rädd för att hugga i.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.

Vill du veta mer om tjänsten?

Välkommen att kontakta oss för mer information om tjänsten.

Porträttfoto Magnus Axelsson

Magnus Axelsson
Rekryteringskonsult

073 - 509 82 55

Auktoriserat RekryteringsföretagAuktoriserat BemanningsföretagAuktoriserat Omställningsföretag