Area Sales Manager

Placering: Helsingborg

Schoeller Allibert logotyp

Area Sales Manager

Sista ansökningsdag har passerat

Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kort om tjänsten

Vi söker en målmedveten Area Sales Manager med tidigare erfarenhet av teknisk försäljning, försäljning mot industri / produktion. I rollen som Area Sales Manager kommer du utveckla och identifiera affärsmöjligheter för högkvalitativa, retur- och återvinningsbara platsförpackningslösningar i ett världsledande bolag inom område. Då du kommer att sälja investeringsgods, är det viktigt att du kan och har förståelse för att räkna på investeringskalkyler. Vidare kommer du att arbeta med att upprätthålla och utöka marknaden genom att skapa långsiktiga relationer med befintliga kunder såväl som att identifiera och bearbeta nya potentiella kunder.
För rätt person kommer det att finns goda utvecklingsmöjligheter. Rekryteringen sköts av Dreamwork och du blir anställd direkt av Schoeller Allibert enligt svenska anställningsvillkor.

Sökord: försäljning, ROI, P&L analys, Consultative selling, investeringsgods, projektsäljare, Value proposal, förpackningsmaterial, account manager, sales, sales manager, technical sales, area sales manager, teknisk försäljning, KAM, säljare, kundansvarig, säljansvarig, distriktssäljare, B2B sales

Om verksamheten

Schoeller Allibert är världsledande inom returbara och återvinningsbara plastförpackningslösningar för materialhantering och erbjuder ett omfattande sortiment av standard och kundanpassande emballagelösningar inom tio produktsegment. Fördelarna med produkterna är att de är högkvalitativa och hållbara vilket gör att företagets kunder kan förbättra effektiviteten och lönsamheten i försörjningskedjan, minska transportkostnaderna, minska avfallet och förbättra hållbarhetsmarknadsföringen. Gruppomsättningen 2017 var 520 ME och företaget har 2000 anställda och 14 produktionsanläggningar.

Mer om tjänsten

Det kommer ligga i ditt ansvar att hantera dagliga relationerna med befintliga samt potentiella kunder och driva en försäljningsexpansion. Det ligger inom ditt ansvarsområde att identifiera nya möjligheter och aktualisera dem. Ditt fokus kommer ligga på södra delen av Sverige och det innebär att du antingen utgår ifrån kontoret i Perstorp eller hemifrån. I rollen kommer du att sälja investeringsgods vilket innebär att det är viktigt att förstå principerna av rådgivande försäljning. I tjänsten ska du konvertera affärsmöjligheter till försäljning och vinsttillväxt.

Din profil

Vi tror att du är i början av din karriär och har hunnit skaffa dig några års erfarenhet inom B2B-försäljning och med fördel inom segmentet logistik eller förpackning. Du har tidigare erfarenhet av att ha utvecklat mer komplexa affärer och har förståelse för ROI och P&L analys. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är engagerad i ditt arbete såväl som du är bra på att planera, övertyga andra, genomföra upphandlingar och har ett affärsinriktat tänk. Du kan genomföra logistikanalyser och kommersiella förhandlingar. Du ska inneha en stark kommunikationsförmåga, vara driven och ta ett stort ansvar både mot kunder och mot företagets värderingar. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning, relevant till tjänsten. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du har mycket god datavana i Excel och Powerpoint, såväl som du arbetat i något affärssystem/CRM. Du kommer främst att ha kunder i södra Sverige, men bör räkna med 3-4 övernattningar i månaden, givetvis har du B-körkort.

Ansökan

Tycker du att detta verkar intressant? Urval och intervjuer kommer att ske löpande, så vänta inte med din ansökan, utan sök tjänsten redan idag via vår hemsida, www.dreamwork.se
Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mahlin Glyré på mahlin.glyre@dreamwork.se. Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer om tjänsten?

Välkommen att kontakta oss för mer information om tjänsten.

Porträttfoto Mahlin Glyré

Mahlin Glyré
Rekryteringsspecialist

070 - 377 45 39

Auktoriserat RekryteringsföretagAuktoriserat BemanningsföretagAuktoriserat Omställningsföretag